Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-28@21:33:27 GMT

آزادی نفتکش ایران؛ نتیجه دیپلماسی اقتدار

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۷۰۹۷

آزادی نفتکش ایران؛ نتیجه دیپلماسی اقتدار

 

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی سرانجام پس از گذشت شش هفته از توقیف غیر قانونی نفتکش گریس 1 توسط تفنگداران تا بن دندان مسلح انگلیسی، مقامات محلی جبل الطارق خبر آزاد سازی نفتکش کشورمان را اعلام کردند.
این خبر پس از آن اعلام شد که دادگاه رسیدگی به پرونده ادعایی دولت انگلیس علیه کشورمان دستور آزادی این نفتکش را صادر کرد و این کشتی با برافراشتن پرچم کشورمان و با محموله نفتی خود که حجم آن بیش از دو میلیون لیتر برآورد می شود آماده انجام ادامه سفر خود در دریای مدیترانه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب آنکه آزادی نفتکش کشورمان در حالی صورت گرفت که وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا از دولت محلی این کشور خواسته بود که توقیف این نفتکش ایرانی را تمدید کند اما این تلاش های مذبوحانه در کمال تعجب مقامات آمریکایی با بی توجهی مقامات جبل الطارق روبرو شد و قاضی دادگاه رسیدگی به پرونده این نفتکش رسما اعلام کرد که حکم خود را صرفا بر مبنای شواهد و مدارک موجود در پرونده و نه خواست دیگر کشورها صادر کرده است.
اعلام رسمی این تصمیم و بی توجهی به درخواست مقامات آمریکایی از آنجایی دارای اهمیت است که جبل الطارق با جمعیت 30 هزار نفری خود یک کشور مستقل محسوب نمی شود و در روابط بین الملل به عنوان یکی از مستعمرات بازمانده از دوران استعمار سیاه بریتانیا شناخته می شود که البته موضوع مالکیت بر آن در طول 300 سال گذشته همواره موجب بروز تنش ها و اختلافات سیاسی سنگینی بین اسپانیا و انگلیس شده است زیرا با وجود آنکه حاکمیت بر جبل طارق در سال ۱۷۱۳ میلادی و بر اساس معاهده اوترخت به بریتانیا واگذار شد اما همچنان کشور اسپانیا بر مالکیت خود بر جبل طارق اصرار دارد.
از این رو پر واضح است که تصمیم دولت محلی جبل الطارق مبنی بر آزاد سازی نفتکش کشورمان در واقع تصمیم و اراده از سر استیصال لندن بوده است زیرا با توجه به برخورد قاطع و مقتدرانه کشورمان در برخورد با تخلفات دریایی کشتی های انگلیسی از جمله کشتی استنا ایمپرو و همچنین شکست طرح پیشنهادی این کشور مبنی بر ایجاد ناوگان مشترک اتحادیه اروپا علیه ایران طبیعتا انگلیس چاره ای جز ارسال فرمان آزاد سازی نفتکش ایرانی به دولت محلی جبل الطارق نداشته است زیرا تعلل بیشتر در این زمینه علاوه بر افزایش هزینه های سیاسی و اقتصادی آن، موجب نمایان شدن بیش از پیش چهره در هم شکسته و مستأصل دولت انگلیس در منظر افکار عمومی جهان می شد خصوصا در شرایطی که ناتوانی این کشور در مدیریت بحران برگزیت تا کنون موجبات استعفای دو نخست وزیر این کشور را هم فراهم آورده است و ماجراجویی هایی از جنس ایجاد اخلال در صادرات نفت یکی از مهمترین تولیدکنندگان نفت جهان می تواند زمینه را برای پیچیده تر شدن اوضاع داخلی این کشور فراهم کند خصوصا به این دلیل که در شرایط فعلی بحران برگزیت به تنهایی زمینه کاهش جدی روند سرمایه گذاری در این کشور را فراهم کرده است.
از سوی دیگر مقامات انگلیسی به خوبی به این نکته واقفند که در شرایط فعلی بدلیل در دسترس نبودن بیش از نیمی از ناوگان نظامی این کشور و همچنین کاهش قابل توجه بودجه نظامی این کشور، حداقل در طی سال جاری میلادی امکان حضور جدی و فعال ناوگان نظامی انگلیس در خلیج فارس و تنگه هرمز وجود ندارد لذا اصرار در جهت تنش آفرینی علیه ایران صرفا موجب تحقیر بیش از پیش میراث داران بریتانیای استعمارگر در صحنه بین الملل خواهد شد.
البته نکته اینجاست که تاریخ در صفحات خود خواهد نوشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اتکا به دیپلماسی اقتدار و با رعایت اصول و قواعد بین‌المللی آنهم در شرایطی که غرب خواهان تحدید منافع ایران در چهارچوب INSTEX ابداعی خود بود با اقتدار توانست یک نفت کش تحت اسکورت یکی از پیشرفته ترین ناوهای نظامی انگلیس را اعمال قانون کند آنهم در شرایطی که لندن با تصور انفعال ایران دست به راهزنی دریایی و توقیف نفتکش کشورمان کرده بودند و تصورشان این بوده که این اقدام موجب توقف روند صادرات نفت ایران و به صفر رسیدن درآمدهای نفتی کشورمان خواهد حال آنکه بر خلاف تصور انگلیسی ها نه تنها این اقدام با پاسخ قانونی کشورمان روبرو شد بلکه این پیغام به همپیمانان آمریکا ارسال گردید که پاسخ ایران به هرگونه تهدیدی پاسخی محکم  و دندان شکن خواهد بود.
بدیهی است که با توجه به ناکامی انگلیس در ماجرای مقابله با روند صادرات نفت کشورمان، هزینه آمریکا در عرصه مقابله با ملت ایران بیش از پیش افزایش یافته است، از سوی دیگر نیز بدلیل عدم استقبال قدرت های جهان از ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس به نظر می رسد که دولت ترامپ در هفته ها و شاید ماه های آتی چاره ای جز تغییر استراتژی ضد ایرانی خود در خلیج فارس نخواهد داشت لذا می توان دیدارهای اخیر فی‌مابین امارات و رژیم صهیونیستی را که با حمایت آمریکا انجام شدند در چهارچوب طراحی توطئه جدیدی علیه کشورمان ارزیابی کرد هر چند که حنای این دست بازی های دوگانه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مدتهاست که رنگی ندارد و این دست شیخ نشین ها عبرت نگرفته از ماجرای سوریه و یمن خیلی زود بهای تنش آفرینی ها خود را پرداخت خواهند کرد همانگونه که در پرونده یمن نیز در کمال ناباوری امروز شاهد مانور قدرت موشک ها و پهپادهای رادار گریز انقلابیون یمن در آسمان کشورهایشان هستند. منبع:بصیرت

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۷۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی

رئیس جمهور روز چهارشنبه سفری یک روزه به سریلانکا داشت که یکی از برنامه‌های مهم این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای با ساخت متخصصان ایرانی بود؛ در این گزارش جزییات برنامه‌های این سفر را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته است و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده است و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق ـ غرب و جنوب ـ شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه هفته جاری بعد از سفری دوروزه و فشرده به پاکستان و برنامه‌ها و دیدارهای متعدد، به سریلانکا کشوری در اقیانوس هند سفری یک روزه داشت.

آخرین بار رئیس جمهور این کشور سال 1397 به تهران سفر کرده بود و سفر رئیس جمهورِ ایران بعد از چندین سال صورت می‌پذیرفت.

از اصلی‌ترین علل سفر رئیسی به این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای بود که شامل پروژه انتقال آب، نیروگاه و سدسازی که به‌دست نیروهای متخصص ایرانی و در قالب صادرات خدمات فنی و مهندسی در این دولت انجام شده بود.

در این گزارش که در ادامه گزارش قبلی(گزارش کامل سفر رئیسی به پاکستان) نگاهی به برنامه‌های این سفر رئیس جمهور کشورمان می‌اندازیم:

** ورود به سریلانکا؛ صبح چهارشنبه

رئیس‌جمهور در رأس هیأتی عالی به منظور دیدار دوجانبه، افتتاح ابرپروژه اومااویا و دیگر برنامه‌ها با استقبال نخست‌وزیر این کشور، وارد سریلانکا شد.

** افتتاح ابرپروژه ایران‌ساخت

رئیسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در 230 کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی 120 مگاواتی زیرزمینی، 28 کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول 850 متر و 23 کیلومتر خط انتقال برق است.

پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش 500 میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.  با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود.

این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت 120 مگاوات انجام خواهد شد.  تولید 290 گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز 5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال 145 میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای 24 کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول 618 متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی 1000 تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق 750 متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

** ایران در 20 کشور طرح‌های بزرگ را می‌سازد

رئیس جمهور در مراسم افتتاح این پروژه بزرگ، ضمن تأکید بر افزایش روابط ایران و سریلانکا، اعلام کرد ایران اسلامی با تکیه بر دانش خود در 20 کشور طرح‌های بزرگ را اجرا می‌کند.

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا هم طی سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه بیان کرد بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. 

** استقبال رسمی در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا

مقامات عالی سریلانکا در کاخ ریاست جمهوری ایران کشور از هیات ایرانی استقبال کردند و دیدار دوجانبه صورت گرفت.

پس از این دیدار، در آیینی با حضور روسای جمهور دو کشور، 5 سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکار‌ی‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

بعد از امضای اسناد، دو طرف در نشست خبری یه بیان مواضع پرداختند.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود. 

وی هم‌چنین از این فرصت برای بیان مظلومیت فلسطینیان استفاده کرد و گفت آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین‌‌المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟

** حضور در مسجد جامع «کالپیتی»

رئیسی در ادامه برنامه‌های خود، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

حضور در مساجد کشورهایی که سید ابراهیم ر به آن سفر می‌کند، تقریبا جزو برنامه‌های همیشگی وی قرار گرفته است. مقام عالی کشورمان در این مسجد طی سخنانی وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت دشمنان و در رأس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود. 

رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه بعد از برگزاری برنامه‌های متعدد در پایتخت و هم‌چنین ابرپروژه ایران‌ساخت، عازم تهران شد.

** پیام اقتدار ایران به دوست و دشمن

رئیسی صبح پنج‌شنبه به تهران رسید و در فرودگاه طی سخنانی با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اظهار داشت اما برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • وزیر کشور : عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • وزیر کشور: عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • تیم میکس ریکرو ایران از صعود به نیمه‌نهایی بازماند
  • وعده صادق اقتدار ایران را به منصه ظهور گذاشت
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • کاپ جهانی تیراندازی با کمان| تیم میکس ریکرو کشورمان از صعود به نیمه نهایی بازماند‌
  • تیم میکس ریکرو کشورمان از صعود به نیمه نهایی بازماند